.
   
     
    ROK 2014 - 1. ročník dogtrekkingu Po stopách Toulovce
     
  07.04.2014 Oficiální výsledky z 1.ročníku dogtrekkingu Po stopách Toulovce naleznete na tomto odkaze:
    VÝSLEDKY 2014
     
  07.04.2014 Připravujeme stránku, kde budou odkazy na fotky z prvního ročníku závodu.
   

Pokud máte někde uložené fotky a chcete se s námi a ostatními podělit, jak jste trasu zachytili vašimi fotoaparáty. Budeme rádi, když nám na e-mail nebo facebook napíšete a rádi je zveřejníme. Připište, že souhlasíte s jejich zveřejněním a pokud by vám nevadilo, rádi bychom třeba nějakou použili jako ilustrační foto na našich stránkách.

Tímto děkujeme všem, kteří již fotky s námi a ostatními sdílí.

     
  31.03.2014 Trochu statistiky pro milovníky čísel:
   

229 týmů bylo na startovních listinách
206 týmů odstartovano (206 dvounožců a 240 hafanů)
200 týmů došlo do cíle
2 odvozy z tratě za celé 3 dny
10 kontrol na Longu (z toho 2 živé), 6 kontrol na MIDu a 2 kontroly na štěněcí trase
88 km - trasa Longu
38 km - trasa MID
18 km - štěněcí trasa
11:17 hod. - nejrychlejší čas zdolání Longu
53:19 hod. - nejpomalejší zdolání Longu
3:44 hod. - nejrychlejší čas zdolání Midu
12:38 hod. - nejpomalejší zdolání Midu
2:54 hod. - nejrychlejší čas zdolání štěněcí trasy
6:53 hod. - nejpomalejší zdolání štěněcí trasy
45 týmů - nejpočetnější skupina Longu - DTW1
1°C - minimální teplota na Luckém vrchu během Toulovce
17°C - maximální teplota na Luckém vrchu během Toulovce
55 l zelňačky

OFICIÁLNÍ STARTOVNÍ LISTINY BUDOU ZVEŘEJNĚNY DO KONCE TÝDNE

     
  31.03.2014 PODĚKOVÁNÍ - tak nám včera skončil první ročník .... Jedno foto z víkendové akce "Po stopách Toulovce", poslední zamávání a všichni se rozjeli domů.
   
    díky moc za tak úžasnou zpětnou vazbu na Facebooku, stránkách DT.info a na e-mailu. Obrovská motivace do dalších ročníků. Určitě se s Toulovcem v příštím roce potkáte :-)
Poděkování patří úplně všem účastníkům, opravdu obrovseké DÍKY DÍKY VÁM VŠEM, byli jste úžasní a atmosféra na našem Toulovci byla díky tomu absolutně pohodová. Tolik svělých lidí, co se koncentrovalo na jednom místě…. bomba.
     
  26.03.2014 A JE TO TADY, ZÍTRA TO VYPUKNE
    Těšíme se na setkání se všemi, kdo dorazí :-). Vše připraveno, zítra ráno odjezd na Lucký vrch.
     
  24.03.2014 PŘIPOMÍNÁME, VELMI DŮLEŽITÉ: Očkovací průkazy s sebou a to s platným očkováním proti vzteklině.
   

Vzhledem k tomu, že klademe velký důraz na zdraví a pohodu pejsků, budeme mít veterinární přejímku od paní veterinářky pro všechny kategorie, takže k povinné výbavě, dobré náladě a spoustě dalších věcí nezapomeňte přibalit i OČKOVACÍ PRŮKAZY!

     
  15.03.2014 A je to tady, startovní listiny připraveny, zkontrolovat to můžete na odkaze níže. Do startu akce zbývá 12 dní, už se na všechny moc těšíme.
    STARTOVNÍ LISTINY ZDE
     
  02.03.2014 Včera t.j. 1.3.2014 jsme ukončili přijímání přihlášek na náš dogtrekking a doprovodné akce.
   

Odkaz na formulář je zrušen a proto, pokud máte jakýkoliv dotaz, využijte naše e-maily či telefony. Během několika dnů (max. do týdne) bude oficiálně sestavena a zveřejněna startovní listina pro každou kategorii. Pokud se na ní nenajdete a máte tam být, dejte rychle vědět, abychom to napravili.

Pokud někdo, kdo je již na startovní listině nemůže z jakéhokoliv důvodu přijet, dejte nám prosím také vědět, máme seznam náhradníků, kteří čekají na uvolněné místečko.

Děkujeme
celý tým kolem Toulovce

     
  25.02.2014 Trasování - neděle 23.2.2013
   

Dnešní den lákal svým počasím ven do přírody a tak jsme natrasovali kus MIDu.
Pár foteček k zhlédnutí zde: ZDE

     
  21.02.2014 Blíží se uzávěrka přihlášek do kategorie LONG
   

Dnes jsme dosáhli počtu 100 účastníků v kategorii Long (přihlášek včetně platby).
Což znamená, že kdo přihlášku poslal a zaplatil, už je na startovní listině a ten kdo zatím poslal přihlášku a nezaplatil, má rezervované místo ve startovní listině (ale zatím na ní není ... POZOR!). Termín do kdy je nutné zaplatit je 1.3.2014, po tomto datu bude možné připisovat na startovní listinu jen v případě, že se někdo odhlásí, či nezaplatí včas a tak se uvolní místo.

     
  21.02.2014 ZMĚNA V PROPOZICÍCH:
   

pro velký zájem o náš závod jsme nuceni zrušit II. uzávěrku (která měla být 15.3.2014), protože startovní listina je už v této chvíli téměř plná. Na startovní listinu se mohou dostat jen ti, kdo budou mít poslanou přihlášku a zaplaceno do 1.3.2014.

PLATÍ PRO KATEGORIE LONG a MID.

     
  08.02.2014 STOP STAV kategorie MID
   

Dnes jsme dosáhli maximálního počtu přihlášek pro kategorii MID. Děkujeme za velký zájem o trasu MID, ale jsme nuceni pozastavit přijímání přihlášek do této kategorie. Což znamená, že kdo přihlášku poslal a zaplatil, už je na startovní listině a ten kdo zatím poslal přihlášku a nezaplatil, má rezervované místo ve startovní listině (ale zatím na ní není ... POZOR!). Termín do kdy je nutné zaplatit napíšeme včas, ale doporučujeme, co nejdříve. Po tomto termínu nebude možné nikoho připisovat na startovní listinu MIDu. - tak už ten termín byl určen a to: 1.3.2014

V kategorii LONG je na startovní listině ještě několik míst volných, ale také se blížíme maximálnímu počtu přihlášených. Doporučujeme vážným zájemcům, aby neváhali a včas se přihlásili, neboť během několika dnů budeme také ukončovat příjem přihlášek.

     
  23.01.2014 Přišel dotaz ohledně možnosti stanování. Takže:
    ANO místo pro stanování bude u chaty Lucký vrch zajištěno. Bude dobře, pokud i tuto informaci dáte vědět majiteli chaty na Luckém vrchu nebo nám. Samozřejmě předběžně. V každém případě dotaz se týkal i ceny za stanování a zda se platí. Ano, nějaká malá částka za stanování je stanovena, opět to řeší majitel chaty. Jde o to, že ti, co budou venku ve stanech nebo autech, mohou používat WC a sprchy na chatě a tak tento poplatek je na tyto účely.
     
  23.01.2014 DALŠÍ MOŽNOST UBYTOVÁNÍ
   

Ahoj všem,
našli jsme ubytování pro další zájemce, na které už se nedostalo na Luckém vrchu.
Je to hostinec Hlučál v Pusté Rybné cca 2,5 km od Luckého vrchu.
Kdo by měl zájem, zavolejte si na toto číslo: 605 819 908 nebo pište na: jajinka.86@seznam.cz.
Na pokoje mohou pejsci a místa je tam zatím dost. Dokonce v nepřízni počasí otevřou sál a na karimatkách se tam mohou vyspat další zájemci. Pokud chce spát někdo rovnou v tom sále, můžete se určitě také domluvit :-)

http://hlucal.pustarybna.cz

     
  22.01.2014 POVĚST O TOULOVCI
   

Aby se Vám lépe čekalo na konec března a trochu jste si zkrátili ty chvíle, připravili jsme pro Vás stránku, kde najdete POVĚST o Toulovcovi, jak ji popsal Antonín Hlinecký v roce 1909 v Knize "Z DOB ŠERÝCH, DÁVNÝCH", klikněte na odkaz a můžete si počíst staročeštinou :-)))

O RYTÍŘI TOULOVCI ZDE

Počeť Vavřince Toulovce z roku 1409 a Vavřinec Toulovec na Reprodukci litografie Josefa Jelínka (19. stol.)

     
  17.01.2014 Pozor provedeny změny (spíše opravy) v propozicích - týká se jen štěněcí trasy
   

Ostatní Kategorie beze změn.

Byli jsme upozorněni na jednu věc v propozicích, která může být pochopena jinak, než byla myšlena. A to, že z propozic vyznělo, že za štěněcí trasu se neplatí startovné.
Takže na vysvětlenou, startovné se platí a to ve výši 150,- Kč a až po zaplacení této částky je přihláška přesunuta k zapsání účastníka na seznam přihlášených.

Chyba vznikla v místě, kde jsme uváděli částky startovného pro všechny kategorie vč. uzávěrek.

To naše slovo "NENÍ" u startovného u štěněcí trasy do 1.3.2014 znamenalo, že není uzavěrka do 1.3.2014 pro štěněcí trasu a ne, že není startovné.

Další maličkost, která byla uvedena hned na začátku propozic, je uzávěrka štěněcí trasy do 27.3.2014. To je samozřejmě překlep a nesmysl :-)) to bychom nestihli zpracovat mapy, diplomy apod, to už musí být vše hotové. Takže uzávěrka pro štěněcí trasu je 15.3.2014, což znamená, že pokud se našeho závodu chcete zúčastnit, musíte mít odeslanou přihlášku a také zaplaceno (platí pro všechny kategorie, tedy i pro štěněcí) do tohoto data.

Tak, teď jsme to snad uvedli na pravou míru a v propozicích trošku poopravili, aby to bylo srozumitelnější.

Moc se omlouváme a děkujeme za pochopení

     
  17.01.2014 Další trasování - v neděli 12.1.2014
    Všechny fotky z tohoto dne ZDE
     
  09.01.2014 Potvrzování pracovní třídy pro severská plemena (členy klubu severských psů)
   

Máme dobrou zprávu - na našem dogtrekkingu se bude potvrzovat pracovní třída pro severská plemena. Podmínky pro plnění:
Přihlásit psa, který bude plnit podmínky pro zařazení do pracovní třídy, je možné nejpozději ve lhůtě jednoho měsíce před závodem, a to u odpovědné osoby (Robin Jozefy, robjoy@seznam.cz, +420 720544653).
Majitel psa je povinen prokázat identitu psa před závodem originálním PP, a to opět pověřené osobě.
Původ psa musí být nezpochybnitelný, MUSÍ mít čitelné tetování nebo čip!
Započítávat se budou VŽDY jen výsledky z uvedených závodů, které budou psem zcela dokončeny (start - cíl), na předepsaném formuláři a řádně potvrzené pořadatelem závodu a určenou odpovědnou osobou.

POZOR NOVINKA oproti minulým letům: bude se potvrzovat jen v kategorii LONG, v kategoriri MID bohužel ne (důvodem jsou nová pravidla pro MČR v dogtrekkingu platná od 1.1.2014).

Týká se těchto plemen: Sibiřský husky, Aljašský malamut, Samojed a Grónský pes

http://www.polardogs.org/pracovni_certifikat.html

     
  08.01.2014 Přišel dotaz, zda už víme délku štěněcí trasy, když je uvedeno 10-20 km. Takže:
   

Samozřejmě štěněcí trasu už známe a není tajemstvím, že je naplánovaná tak, aby se všichni mohli rozhodovat podle svých sil, proto 10-20 km. To neznamená, že nevíme kolik, ale spíše to, že se účastníci rozhodnou, která varianta jim vyhovuje a to tak, že klidně až na cestě, po startu. Jinými slovy trasa má cca 10 km tam a cca 10 km zpět a kdykoliv po cestě se můžete otočit a jít zpátky. Není to klasický okruh a je to proto, že jsme chtěli u štěněcí trasy tímto způsobem podpořit ty, kteří ještě nic podobného nešli a neví, kolik budou mít sil a aby si dokázali představit, co je čeká zpět, kolik tedy sil budou potřebovat. Minimum doporučujeme 5 km tam a 5 km zpět, to je těch 10 km dohromady, kdy na 5 km bude kontrola, abychom věděli, že jste tam došli. Další kotrola bude na konci trasy (abychom věděli, že jste došli až tam), tam se otočíte a půjdete zpět. Malou upomínku a diplom dostanou všichni účastníci štěněcí trasy, bez rozdílu ujité vzdálenosti. Trasa je krásná v obou směrech, alespoň si ji dvojnásobně užijete :-).

Ostatní tratě LONG i MID jsou samozřejmě okruhy oproti této štěněcí trase.

     
  06.01.2014 Začínají nám chodit přihlášky.
   

K dnešnímu dni došlo 53 přihlášek. V seznamu přihlášených ZDE se uvidíte ten den večer, kdy přijde platba na náš účet. Pokud se tam nenajdete do 3 dnů od zaplacení, dejte vědět, zkontrolujeme to a dáme to do pořádku.

Přišel nám dotaz ohledně limitu počtu startujících. Takže:
Úplně přesný limit startujících nemáme, ale pohybuje se asi takto: cca 100 na LONG, cca 60 na MID. Pokud dosáhneme tohoto stavu, budeme se muset rozhodnout, jak dál a popř. pozměnit strukturu meetingů, startů apod. Ale myslíme si, že ty uvedené počty +-20 % zvládneme.

Přišel dotaz ohledně ubytování. Takže:
Veškeré otázky ohledně ubytování, cen za ubytování (ty jsme vyjednali trošičku výhodnější, než pro jednotlivce během sezóny) řeší přímo majitel chaty na Luckém vrchu. Pokud se ubytujete jinde, na jiné chatě v okolí, popř. privátu, je dojednání podmínek na vaší straně. Tady je odkaz na chatu na Luckém vrchu, kde jsou kontakty na majitele: http://www.lucky-vrch.cz

Vzkaz pro účastníky štěněcí trasy:
Příjezd doporučujeme až v sobotu ráno, pokud možno nechávejte ubytování volné na Luckém vrchu pro účastníky MČR v dogtrekkingu, t.j. pro trasu LONG, popř. pak pro MID.... nebo se ubytujte někde v okolí. Ale to je samozřejmě jen doporučení, nařizovat to nechceme a ani nebudeme.

Přišel dotaz ohledně limitů pro psy a lidi na štěněcí trase. Takže:
Na štěněcí trase nejsou žádné limity věku, váhy, rychlosti, pohlaví, náboženství, velikosti bot ... :-))). Každý účastník si však musí sám zvážit všechna kritéria. Trasa nebude náročná a dá se do cca 1/3 zvládnout i s kočárkem.

     
  02.01.2014 Trasování - nové fotky ve fotogalerii ZDE
   


Dnes to pořád nevypadá na zimu a už vůbec na sníh, tak jsme zase vyrazili.

     
  01.01.2014 Spuštěny webové stránky
     

© Copyright design and photos by Petra Plisková and Toulovec Team